Det er tydelig at vinteren nærmer seg flere steder i landet. Flere av de mest populære skiområdene har for lengst fått førstenedkjøringer for sesongen, og nå har også Tromsø-området, som forøvrig tilbyr skikjøring nesten hele året fått kjenne på nysnøen. 

– Etter de siste dagers pøsregn og tre-fire varmegrader ved fjorden så måtte det jo være mye snø på fjellet, sier skientusiasten Andreas Persson. 

Annonse

Han fikk med seg en kompisgjeng som var gira på september-nysnø. De valgte Lavangstinden (1215 moh). 

– Her ligger det en bre nesten fra toppen og ned til circa 600 m. Det perfekt såle her, og breen har veldig få sprekker. Vi pakket dog tau for sikkerhets skyld. Jeg og en kompis tok båten over Ullsfjorden fra Olderbakken der jeg bor og til Reiervika/Sjursnes, sier Persson.

Se video av kjøringa her:

Foto: Andreas Persson

Været var både overskyet og fuktig i starten - og de første 450 meterne ble gått til fots. Så fort fellene kom på, kom også godværet.

– Stemning steg også. Det var omlag 30 centimeter bløt snø frem til 700 meter, før det gikk over til circa 50 centimeter tørr snø. Vi gikk oppover i tau på den øvre delen av breen, men så ingen sprekker. Fra ca. 1150 meter og oppover til toppen kommer man ut på en rygg som går opp til toppvarden på 1215m. Flott utsikt langs ryggen ned til fjorden og ned på breen hvor vi kom fra. Vi hadde flaks og fikk akkurat en glimt av solen på toppen, sier Persson og fortsetter:

– Så det var bare å glede seg til septemberpudderet. 600 høydemeter senere skrev vi av lykke. En fantastisk tur!

Persson og kameratene var forøvrig ikke de eneste som kunne nyte nysnøen i Tromsø-området. Også Nikolai Schirmer var i Lyngen denne helga:

Husk at du bør opptre varsomt, og med kunnskap dersom du ferdes på breer.