Mannen skal ha reist alene på skitur rundt klokken 18.00 lørdag. Klokken 23.30 ble han meldt savnet av samboeren, etter at han ikke hadde kommet hjem fra turen. I følge Nordlys er det registrert flere skred i området, hvor det nå er tåke og vanskelige leteforhold.

Politiet har funnet bilen til mannen på Kattfjordeidet, og mannen skal ha meldt fra til venner hvor han skulle gå. 

Annonse

– Vi prøver å se hvor sporene går, sjekke ut skred og være bevisst på skredfaren. Vi må tenke sikkerhet for alle søkemannskaper, sier innsatsleder på stedet, Morten Renland til Nordlys.

Rundt klokken 10 søndag morgen gjøres det søk med helikopter.

– Som forholdene er nå, så er det eneste alternativet vi har helikopter. Frivillige bakkemannskaper er foreløpig satt på vent grunnet stor skredfare, sier operasjonsleder Roy Tore Meyer til VG.

Det skal ha kommet en god del snø i løpet av natten. Redningsmannskaper har også sjekket en del skred. Noen av dem er gamle, men det er også funnet nye skred.

Mannen skulle vært tilbake fra tur rundt klokken 22.00.

– Det er kommet inn melding om turgåer som ikke er kommet tilbake som avtalt. Det er iverksatt søk etter vedkommende. Politiet er på stedet, det vil bli gjort søk med luftambulanse, droner samt frivillige, skriver Troms Politidistrikt på Twitter.

Det var søndag kveld satt i gang en stor leteaksjon, ifølge Nordlys. De skriver at det skal være bratt terreng i leteområdet. I tillegg til at de fulgte spor fra mannen, kom det i løpet av natten Sea King-helikopter.

Mannen være erfaren skikjører. Det er snøbyger og utfordrende forhold for helikopteret.  

Kattfjordeidet er et populært toppturområde, en drøy halvtime fra Tromsø sentrum.

Ifølge Varsom.no er det er faregrad 2 i Troms lørdag og søndag.

– Unngå skredterreng med fersk fokksnø. Fokksnøflaka ligg over eit vedvarande svakt lag som gjer at skred er lettare å løyse ut enn om slike lag var fråverande, står det i varselet.