Flere steder var det full vinter denne helga, og noen av landets mest kjente topper fikk over en meter nysnø. Med resten fra «Dorian» ble det likevel uvær. 

På Nordre Smørskredtind var det derimot meldt opphold lørdag – noe kameratene Andreas Strand Helland og Marius Gamlem benyttet seg av. Med litt arbeid fikk de sesongens første svinger. 

Annonse

– I en ellers så begredelig værmelding for helga, valgte vi for en gangs skyld å stole på Yr.no sin spådom om at det ville være opphold i fem timer tidlig på lørdag. Jeg fikk overtalt Marius om at slitet med skia på sekken i grått vær ville være verdt det når vi etterpå kunne nyte sesongens første svinger på snø, sier Strand Helland til Fri Flyt.

De gikk fra Rødsetstølen og til fots innover Tverrdalen. Målet var fjellet Nordre Smørskredtind.

– Av erfaring samler denne plassen en del snø. Da var det håp om at vi kanskje kunne få sesongens første svinger. Vi møtte den første snøen i ura på rundt 800 moh. Vi gikk så til tider i lårdyp snø videre opp til 1450 moh der vi møtte på tett tåke, og bestemte oss for å snu mens vi fremdeles hadde grei sikt for skikjøringen ned igjen, forteller Strand Helland.

Skikjoring-Nordre-Smorskredtind-september-1
Skikjoring-Nordre-Smorskredtind-september-1

SNØ: Her er de på rundt 1200 moh. Foto: Marius Gamlem

– Hvordan var skikjøringa? 

– Skikjøringen fra 1450 moh og ned til 1200 moh var overraskende bra, med tørr og luggefri snø. Vi hadde forhåpninger om å kanskje få 10 svinger på våt snø, men sluttet å telle etter 50 svinger. Fra 1200 moh. og ned til der vi stoppet og tok av skia på ca. 1000 moh var det greit at det var de gamle skia som var i bruk, da sålen i snøen var dårlig i dette området med steinur under.  

Nordre Smørskredtind er 1606 meter høyt, og ligger i Sunnmørsalpene. I nærheten finnes det noe mer kjente Store Smørskredtind, som du kan lese mer om her.

Se flere bilder fra Nordre Smørskredtind i galleriet her: