– Egentlig har jeg hatt en tanke om det lenge, men vi har ikke hatt noe lokale for det. Det har vi bytta til nå, og kan gjøre det i forbindelse med det, sier Oscar Almgren.

Den svenske skiguiden, som driver Uteguiden på Sunnmøre, sier flere av turistene som er på topptur i området har etterspurt et møtested både før og etter turene. Caféen åpner han i samme lokale som han drives guidevirksomhet, og håper det vil bidra til mersalg på alle områder.

Annonse

– Det er noe som har manglet her. Mange vil sette seg ned etter turene, og ha naturlig møtepunkt. Cafeene her stenger jo også samtidig med butikkene, så det passer dårlig med tur. Vi satser dessuten på sjenkebevilgning, som jeg håper kommer på plass snart, sier Almgren, som nå er på vei til å utdanne seg som skivegleder gjennom Nortind. 

Sesongstarten på Sunnmøre har derimot ikke vært helt optimal med mye vær og høye temperaturer. Det ser derimot ut til å snu nå.

– Det har snødd bra nå, og ser ut til å bli bra vær fremover også. Men det har absolutt ikke vært en pangstart på sesongen. Men det er mars som er de viktigste månedene våre.