Håvard forteller:

Jeg hadde fri fra skolen onsdag og tok med en kompis, Vegard O.Nilsen, på pudderjakt på Standalseidet, Ørsta. Nattas snøfall hadde bidratt med ca 30 cm med fjonlett nysnø som la seg opp på et par dager eldre nysnølag.

Annonse

Med nysnø fører også med skredfare og vi merket at det var lite hold i dekket så det ble ikke den store utflukten denne dagen, men vi koste oss mellom snøbygene i skogen ovenfor Standalshytta.  

I går, torsdag, klarnet det opp, og ble en drømmedag av de sjeldne. Vindstille og knall blå himmel - påskestemning i følge Sunnmørsposten. Jeg, og to andre kompiser, Vegard Hundsnes og Fredrik Aarset Ryslett, tråkket oss opp skitrekktraséen på Ørsta skisenter, Bondalseidet og videre bak i Nottane og opp på Verhaldet, 1206 moh.

Denne toppen er mye oftere besøkt når skitrekket i Nottane er åpent, så denne dagen hadde vi hele fjellet urørt og for oss selv. Det kan nevnes at det var kommet mer snø på Standalseidet enn her, mye kanskje på grunn av vinden før helgen som tok med seg en del av snøen i høyden.

Vi fant likevel flott og myk pudder i massevis, dog noen steiner som stakk opp her og der. Toppen tilbyr relativt slake og rolige sider opp mot 30 grader. Toppkulen er noe brattere og hadde vindpakket snø så vi fulgte den noe avblåste ryggen på østsiden opp og ned.

Se de flotte bildene i galleriet!