Den populære toppturfestivalen, som har blitt arrangert på Sunnmøre siden 2016, er avlyst for i år. Det var ventet rundt 300 personer til årets High Camp.

– Vi må ta var del av samfunnsoppdraget. Det er selvfølgelig trist og kjipt, særlig for deltakerne som så frem mot en fin toppturhelg på Sunnmøre. Men dette er helt nødvendig, både for sikkerheten til deltakerne, og fordi vi nå er pålagt av kommunen å avlyse, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum.

Annonse

Denne uken la Ørsta kommune inn forbud mot arrangement på over 100 personer. Dermed ville det blitt umulig å gjennomføre festivalen. Fri Flyt refunderer alle festivalpass og turer, og det blir nå sendt ut mail til alle deltakerne. 

– High Camp er et viktig arrangement for Fri Flyt, og vi har faste stillinger direkte knyttet til arrangementene. Dermed sier det seg selv at de økonomiske konsekvensene å avlyse High Camp Sunnmøre er alvorlige for selskapet. Vi vil likevel refundere alle kjøpte festivalpass og turpåmeldinger, slik at ingen skal oppleve å ha betalt for noe de ikke får, står det blant annet i eposten.

Fri Flyt AS har fulgt situasjonen tett siden det ble rapportert at viruset Covid-19 kom til Norge og sett at det det kunne få konsekvenser for arrangementene våre. Situasjonen har forverret seg kraftig de siste dagene.

Onsdag denne uken erklærte Verdens helseorganisasjon (WHO) koronaviruset for en pandemi. Flere skoler er stengt nasjonalt, og en rekke festivaler og arrangement er avlyst – blant annet X2 Festivalen.

High Camp Sunnmøre skulle arrangeres 19.-22. mars.