– Det er snø på toppene, men det har ikke kommet ned i skisenteret. Det er ikke veldig ofte det kommer snø her i september, men heller ikke helt uvanlig. Men det er klart det er veldig gøy. For oss som jobber med ski og skisentre er det gøy når vi ser at den kalde tiden nærmer seg, sier daglig leder i Sogndal Skisenter - Hodlekve, Per Odd Grevsnes. 

Skisenteret i Sogndal er uten snøkanoner, men er et populært anlegg for løssnøkjørere. For to år siden kunne skianlegget åpne 24. november - en dato de håper å slå i år.

Annonse

– Hvis vi er realistiske sier vi første desember, men det er klart at det gir håp om en tidligere sesongåpning. Vi har i tillegg store rognebær her i år (gammelt værtegn på snøtung i vinter i vest, red.anm.), og snø i september. Da er det klart vi bli motiverte her i Hodlekve.

I sommar har blant annet hovedtraseen ned Rindabotn blitt oppgradert. På toppen har nå hele traseen en bredde på 45 meter. Det er også planert ut og ryddet i hovedløypa. Med grønn gressbakke som er planert kan også skisenteret preparere bakkene på mindre snø. Der det før trengtes en meter snø, holder det nå med 40 centimeter. 

– Det kan være av avgjørende betydning for åpningsdatoen. Siden vi ikke har snøkanoner er vi jo avhengig av det første snøfallet, men det kan helt klart avgjørende en tidlig sesongåpning.

Ifølge Statens Vegvesen er fjellovergangen ved Sognefjellshytta, om lag 1400 meter over havet, var stengt tirsdag morgen. Snøfallet har kommet over natten. Snøfall i begynnelsen av september er ikke helt uvanlig i området, forteller satsmeteorolog Anne Solveig Andersen til NRK.

– Det har vært lave temperaturer i natt, sier hun.