Blant de som beveget seg til fjells i området denne helga var Didrik Abrahamsen og Halvor Larsen, som var på to separate turer. Begge valgte likevel Fannaråki på søndag, mens førstnevnte også fikk en tur til Steindalsnosi på lørdag.

– Yr meldte tåket, men skiabstinensen meldte skikjøring. Det ble en tur til topps på Steindalsnosi denne dagen. Underlaget var fint, og tålmodighet viste seg å bli gull verdt I de små vinduene med sikt fikk vi satt årets første svinger. I og med at alle tre på tur var like sulteforet etter en lang sommer, ble det to bonusturer opp og ned breen, sier Abrahamsen, som også var på tur med Didrik Smith og Johannes Høydal.

Annonse

Se skituren ned Steindalsnosi her:

Søndag var det derimot Fannaråki for de begge.

– På toppen falt valget på flanken helt øst i Nordsiden og det skulle vi ikke angre på. Etter å ha gravd oss gjennom snøskavlen i toppen, og kastet noen snøballer ned kunne vi konstatere at dagens beste snø lå og ventet på oss.Snøen var såpass god at jeg tror de fleste som var på breen den dagen følte seg som verdensmestere på ski, sier Abrahamsen.

Larsen kunne også melde om gode forhold, men er klar på at det er en god del sprekker i breen. Her må man ferdes med riktig utstyr og kunnskap.

– Under innmarsjen var det litt stein her og der, men det var fort glemt da vi kom til breen. Det var 15-20 centimeter nysnø, og sola varmet godt. Vi fikk med oss tre turer opp og ned på toppen, som ligger mellom Steindalsnosi og Fanaråkhytta. Snøen var mye bedre enn først venta, så vi utnytta det til det maksimale, sier Larsen, som var på tur med Iben Armann Jeppesen og Rolf Robin Westli.

FLOTT KJØRING: Halvor Larsen og vennene fikk god skikjøring på Sognefjellet. Foto: Halvor Larsen
FLOTT KJØRING: Halvor Larsen og vennene fikk god skikjøring på Sognefjellet. Foto: Halvor Larsen