Helt baluba-beskrivelsen kommer fra tindevegleder Bjørn Kruse, som bor og jobber i Romsdal. Særlig onsdag var det fantastiske pudderforhold i fjella Romsdalen. 

– Tirsdag kjørte jeg knusktørr nysnø på vestsiden av Vengetind, og i går var det fortsatt kaldt. Utviklingen sier stigende temperatur utover i uka og det vil nok påvirke snøen i stor grad, både kjøremessig og i forhold til skredfare. Det er mye snø som skal ned fra fjellet nå, og ved direkte solinnstråling kombinert med stigende temperatur og med nedbør vil det være helt på sin plass å følge med på hvor en befinner seg, og til hvilken tid. Våren vi nå opplever er rimelig spesiell med opp til en meter nysnø over 800 meter, sier Kruse.

Annonse
TIRSDAG: Du vet det er bra føre når du m stoppe og ta bilder av sporene dine. Dette er fra tirsdag denne uka. Foto: Bjørn Kruse.

– Ellers har sesongen vært veldig av og på i år, men for oss lokale har dette bidratt til mange gode skidager. Det har vært en særdeles god og lang sesong her i Romsdal. Vi begynte allerede i starten av oktober med god snø på Trollstigen før denne stengte. Fortsatte så med sesongstart ned vestrenna på Kirketaket 21. oktober. Rundt den tiden blev også Slingsbyruta på Vengetind kjørt. Og nå er det helt baluba!

LOKAL GUIDE: Bjørn Kruse bor og jobber i Romsdal. Foto: Privat