– Denne turen tar bare 25 minutter i bil fra Molde, fra parkering til parkering. Selv om Norskehavet nesten står rett inn på Sandnestindan, og truer med varmegrader, hadde vi ganske mange potensielle skidager her i fjor vinter, sier Asbjørn Eggebø Næss om skituren i episode 2 av 222 muligheter. 

I lag med snowboarder Roger Eidem, fotografene Anders Eide og Terje Aamodt dro de på kortreist fjelltur med en utsikt de fleste tror de må helt til Lofoten for å finne.  

LES OGSÅ: Slik fungerer topptursko og bindinger

LES OGSÅ: Slik velger du riktig toppturutstyr

SE OGSÅ: Se flere serier fra Fri Flyt

– Klart dette frister når forholdene tillater det. Sandnestindan og Trollkyrkja har vanligvis en ganske kort sesong, og det handler om å gripe sjansen når den er der. Det er en del som drar hit når vi har skiføre i «ytre». Men den sørflanken her er det ikke så ofte spor i, fortsetter Asbjørn som mener at de fleste er orientert på å komme seg inn i Romsdalen når de skal til fjells. 

Saken fortsetter under bildet

UT MOT HAVET: Sandnestindan og Trolltindan gir skiopplevelser de fleste tenker man må til Lofoten for å oppleve. Bilde: Terje Aamodt
UT MOT HAVET: Sandnestindan og Trolltindan gir skiopplevelser de fleste tenker man må til Lofoten for å oppleve. Bilde: Terje Aamodt

Skikjøringen på sørsiden av Trolltindan er for viderekommende, men for Asbjørn og Roger inspirerende med mye terreng og klipper. 

– Men det finnes enklere skikjøring her ute. En MÅ ikke kjøre sørsiden av Trolltindan.  

Trolltindan og Trollkyrkja er likevel mer kjent som en sommertur enn vintertur. Ryggen er spenstig og grottene i Trollkyrkja en spennende bonusopplevelse.  

Alt av 222 muligheter