Åpningen av veien opp til Trollstigen i Romsdal – som gir enkelt tilgang til nesten 900 meter over havet – kom litt brått på, men like før helga åpnet altså veien opp til snøen. Robert Aaring og kompisene Sebastien Varlet og Adrien Hildebrandt var på Sunnmøre, men heiv seg rundt og stakk til Trollstigen så fort de hørte veien var åpen (og en av dem ble bitt av en flått).

Se masse ferske bilder fra Trollstigen i galleriet under!

Annonse

– Jeg har sett mer snø her i juli, men det er fortsatt fine forhold og snø helt til veien. Men den forsvinner fort. Vi har vært her i tre dager, og det merkes at det blir mindre og mindre for hver dag som går, forteller Robert.

2_EJansson_SV_05320
2_EJansson_SV_05320

SOMMER: Bar overkropp, 16 kilo salt og åpent vann er alt Sebastian Varlet trenger for å være lykkelig på besøk i Norge. Foto: Emrik Jansson

De gikk turer på østsiden av veien alle dagene, og besøkte blant annet Stigbotthornet og Skarfjellenden. Aaring tror den beste snøen er å finne på den siden av veien, selv om de fleste andre velger de mer populære og klassiske turene på Finnan og Alnestinden på vestsiden.

– Jeg tipper føret var ganske trått på Finnan og Alnestind. Det gjelder å unngå de områdene hvor snøen er mest kokt. Klarer en det, er det fin og homogen vårsløsj å finne, sier han.

– Var det mye folk i fjellet?

– Ja, 17. mai-tog på Alnestind, men vi traff ingen på den andre sida av veien.

3_2761
3_2761

FOLKSOMT: Trangt om plassen langs veien. Foto: Emrik Jansson

Nede ved veien var føret såpass trått at gjengen måtte to turer til Åndalsnes for å kjøpe salt. Det skulle nemlig bygges både roadgap og kjøres vannski.

– Hehe, selv om vi kasta på seksten kilo salt, måtte sveitsern ut og svømme. Men vi kom heldigvis over veien!