I del 1 leste vi om Lille Venjetind, del to handla om bratt rennekøring på Hesten, og nå er tiden inne for en tur på Romsdalens høyeste fjell; Store Venjetind.

Store Venjetind revisited

Annonse

5. mai 2013: Det meldes om noenlunde stabile snøforhold på Store Venjetind. Med Ola Hovdenak som noe redusert og noe ufrivilig turleder når vi toppen av Store Venjetind 1852 moh. Nedturen skjer på ski, i pudder!

Store Venjetind er virkelig et komplekst fjell. Fra ca 500 moh til toppen 1852 moh må man først opp en stor bred vestside, deretter opp en bratt og noe eksponert nordside. Man passerer så et eksponert punkt kjent under navnet Venstresvingen. Dette er det bratteste punktet der det skrår nordøstover mot et mange hundre meter høyt stup. Snølaget kan være tynt her og solpåvirket. Denne dagen var det skare akkurat på det mest kritiske punktet, mens det var pudder ellers.

Opp til toppen går man videre i en eksponert men bred østvendt side. Vi valgte lett klyving på ryggen siste stykket til topps for å unngå å gå i snø. Vi var veldig heldige med snøforholdene. Stabil nysnø på solid gammelsnø. Det er ikke krevende skikjøring fra Store Venjetind. Det er bare så jævlig luftig...

Ola Hovdenak var den første til å kjøre fjellet ned på ski. Det skjedde juli 1995. Denne dagen i mai var han tilbake på det fantastiske fjellet sammen med Bård Smestad, Lars Berger, Ola Berger og Yngve Dalquist.

Se film: