Etter ti år med å arrangere toppturfestival, skulle det bare  mangle at det også i år ble utsolgt, men i år blir det et litt annet fokus enn tidligere.

– I år kommer vi til å fokusere mye på skred og det med å ta egne valg i fjellet. Deltagerne blir invitert til å ta avgjørelser sammen med guiden og reflektere rundt disse forteller festivalsjef Anne Stine Mathisen.

Sikkerhetsansvarlig er som tidligere Tor Olav Naalsund som er utdanna Tindevegleder gjennom Nordtind og  har gjennom mange år jobbet med sikkerhet rundt skikjøring.

Anne Stine forteller videre at et av målene med festivalen er at deltagerne skal bli enda tryggere på sine egne valg på egne turer. Det vil bli lagt stor vekt på turplanleggingen og på hvordan bruke de midlene vi har tilgang på, på en trygg og fornuftig måte. 

2018-04-06---Sunndal-Ski-Session-70
2018-04-06---Sunndal-Ski-Session-70

SAMARBEID: I år skal deltagerne sammen med guiden ta trygge avgjørelser i fjellet. Foto: Arild Bjerkan 

Basen vil som tidligere være Trædalsbakken, der vil det bli servert mat og drikke og for de som vil er det foredrag på lørdagskvelden. Ingvild Marie Settemsdal er i utgangspunktet satt opp på planen men på grunn av jobb er det ennå litt usikkert. Da er det bra at Belgiske Nelson Neirinick har flyttet til Sunndalsøra og kan være reserve. Han vil prate om hvorfor han har flyttet til Sunndalsøra og om andre aktiviteter enn topptur: Isklatring. Sunndal Ski Session inviterer til bra skikjøring og god stemning på nordvestlandet.

2018-04-06---Sunndal-Ski-Session-126
2018-04-06---Sunndal-Ski-Session-126

PERLESNØ: Det er ikke uvanlig at det er fantastiske snøforhold under Sunndal Ski Session. Foto: Arild Bjerkan.