Det var rundt klokken 15.30 torsdag ettermiddag politiet satte i gang en omfattende redningsaksjon på Beisfjordtøtta i Narvik.

Redningsaksjonen pågikk torsdag kveld, og rundt klokken 20 ble turfølget, som består av to personer, fraktet ut ned fra fjellet.

Annonse

– Den skadde og kameraten er nå fraktet ned fra fjellet, og tatt hånd om av helse. Aksjonen er avsluttet. Røde kors, Norsk folkehjelp og brannmannskap har bidratt sterkt, skriver politiet i Nordland på Twitter.

Etter det Fri Flyt kjenner til skal turfølget ha vært på skitur.

En av dem skal ha blitt hardt skadd etter en fallulykke i fjellet, men redningsarbeidet har vært krevende på grunn av stor skredfare og dårlig sikt.

Personen skal ha falt utfor en skrent.

Beisfjordtøtta er har mange alternativer til oppstigning og nedkjøring, blant annet en tur som går fra heisen på Narvikfjellet skisenter. Det er uklart nøyaktig hvor turfølget har gått. I boken Toppturer i Narvik beskrives Beisfjordtøtta som vanskelig.

Fjellet går i utfordrende terreng, men byr også på noen av de fineste skiturene i området.

Det ble sendt ut redningspersonell, luftambulanse og redningshelikopter i den omfattende redningsaksjonen, som altså har pågått hele ettermiddagen.