Sjefsarrangør på Fri Flyts HighCamp i Lyngen, Espen Nordahl i MidnightSun MountainGuides, har ikke pakket bort toppturskiene selv om kalenderen viser juli. Her er rapporten vi har fått etter forrige ukes tur på Store Kjostind i Lyngsalpene:

Etter en vinter med lite snø og stor smelting i mai tæret det hardt på lekegrindene for sommerlige utskeielser med ski på beina. I Kåfjord og på Kågen hadde Jan Ronald Olsen og Tom Andersen og co hadde sine lekestunder.

Annonse

Jeg hadde nesten parkert årets sommerski. Under sommeruker i Lofoten hadde skiene forblitt i skiboksen på biltaket. Men det handler aldri å gi opp. Det ble tirsdag 12.juli. Rapporter fra Lyngen tilsa at det nok fantes snø i bortgjemte kroker. Storurda ved Lyngseidet er inngangsporten til en storslagen tindehestesko som strekker seg fra Urtind til Store Kjostind. Og her ligger renner og flanker på rekke og rad. Godt skjult for destruerende påvirkning fra sol og smelting.

Og her vandra jeg oppover tidlig morgen med en stadig grående himmelhvelving. Når jeg omsider sto på toppen av moreneryggen. var det bare å rope hurra. Snøen lå helt ned til 650 moh. Så da vare det bare å vandre inn i lykkeland. Med Store Kjostind som mål.

Snødekket lå sammenhengene helt opp til 1450 moh. Etter å ha defilert inn til toppunktet, spist matpakke og drukket te var det bare å klargjøre for sommerlig skilek. Samtidig med at sola faktisk titta frem.

Så var det bare å nyte den salige stund. Olala.

(Tekst og bilde: Espen Nordahl)

Se flere bilder ved å følge linken til høyre.