Det er skisesong i Nord-Norge, og Nikolai Schirmer er nå klar med en ny serie på fem episoder, som i tillegg til å vise miljøutfordringer, skal vise hvordan det er å være skikjører i fjellet.

– Vi prøver også å kommentere andre litt pinlige sider ved livet som skikjører, sier Schirmer om TV-serien. Nå kan du se første episode nederst i saken - i tillegg til bilder fra innspillingen. Med seg på tur har han hatt Krister Kopala, Erik Walle, Eirik Verlo, Thea Røhme, Emma Sunnefeldt Nyberg og Merric Mordal. 

Annonse
Merric Mordal
LYNGEN: Første episode av TV-serien er fra Lyngen. Her med Merric Mordal. Foto: Nikolai Schirmer

Nikolai Schirmer, også før altså har hatt en TV-serie med miljøfokus, beskriver denne serien på følgende måte:

Konseptet bak serien er altså å dra på skieventyr, mens man også tar hensyn til det sosiale og naturlige landskapet man beveger seg i. 

NRK melder at global oppvarming med en medium-optimistisk prognose vil redusere antall skidager i Tromsø med 2/3 før slutten av århundret. I serien bruker vi derfor vannkraft for å komme oss til fjellet, slik at vi ikke bidrar til å smelte snøen.  

Det andre pinlige aspektet ved å være både norsk og så privilegert som bare skikjørere kan være, er at det finnes veldig mange mennesker som ikke har det like kult. Etter en veldig positiv utvikling gjennom størsteparten av forrige århundre har ulikhetene i verden, også Norge, økt jevnt siden 80-tallet.

I serien ønsker vi å rette fokus mot dette fenomenet ved å gjøre den praktiske handlingen å gi vår del av reklameinntektene fra YouTube tilbake til samfunnet, i motsetning til hva aktører som nettopp YouTube gjør. Men stort sett er det bare hyggelige turer på fjellet med hyggelige mennesker. 

Se episoden her: