Tromsø, Lyngen, Senja og Finnmark i nord kan alle vente seg et skikkelig snøfall de kommende dagene. I Lyngen er det ventet rundt 30 centimeter nysnø de neste dagene. 

Det samme gjelder Kåfjordalpene og Skjervøy. Det er ventet at snøfall skal begynne inn mot helgen, og fortsette gjennom helga. Det betyr et etterlengtet påfyll av nysnø i de populære skifjellene. 

Annonse

Men det er først og fremst fjellene i høyden som får nysnøen. Skianlegget i Tromsø kan ikke vente seg det samme snøfallet. Det kan heller ikke fjellene som ligger lavere. 

De siste ukene er det stort sett Sør-Norge, og særlig sentrale Østlandet, som har kunnet nyte skikkelig puddersnø. Nå er det altså de nordlige strøkene sin tur. Også Vestlandet har fått skikkelig påfyll av snø den siste tiden.

Ifølge Fri Flyts Snøvarsel er det Store KjostindStore Kågtind og Giilavarri som skal få mest snø, med 32-33 centimeter ved midten av fjellet.

Tirsdag denne uken er det faregrad 3 i Tromsø og faregrad 2 i Lyngen. I Lyngen sier Varsom følgende om skredproblemet:

– Lokalt ustabile forhold. Vær forsiktig i leområder med fersk fokksnø. Det finnes også områder med vedvarende svake lag i snødekket. Fjernutløsning er mulig.