– Det var en spesiell påske. Korona har ført til at det nesten ikke er noen i fjellet. Vi som bor her fast har hatt fjellet helt for oss selv den siste tiden. Været i påsken varierte mye, men vi har fått noen fantastiske turer med masse pudder, sier Emma Wichardt til Fri Flyt. 

Det har vært full stans i guideoppdrag for de fleste bedriftene i Norge, og flere har både fått avlyst oppdragene sine – i tillegg til stopp i nye oppdrag. Lofoten, som de siste årene har blitt en turistmagnet i Norge, har vært uten unntak.

– Det er veldig stille. Det er verken utlendinger eller tilreisende nordmenn i fjellet. Men vi har brukt den ledige tiden bra, og har funnet fine, uoppdagede steder å kjøre, slik at vi kan tilby gjestene våre det til neste år. Lofoten har uendelige muligheter som ligger litt utenfor der de fleste går. Vi ser frem til å vise gjestene våre denne siden av Lofoten neste sesong, sier Wichardt.

Lofoten
FINE FORHOLD: Skiforholdene i Lofoten har vært fantastiske. Foto: Signar Andre Nilsen

Hun og Nilsen har nå brukt tiden på å gå flere skiturer, for forholdene har fantastiske den siste tiden. 

– Vi har gått masse skiturer. Det har vært fine forhold i fjellet. Det er bra med snø i fjellet nå, og fortsatt kald snø i høyden. Det er uvanlig for april. Jeg vil anbefale fastboende til å komme seg ut og oppdage nye fjell og områder, sier hun og fortsetter:

– Tror du sommeren blir annerledes?

– Det håper jeg virkelig. Men det kommer litt an på restriksjonene, både i Norge og for folk fra utlandet. Det gjenstår å se. Men vi vil oppfordre nordmenn til å legge ferien i nærområdet, eller i alle fall i eget land. Norge og Lofoten har så fantastisk mye å by på. Dra hit istedenfor til Syden. Utvid komfortsonen litt, og ta en guida tur til en fjelltopp du ellers ikke hadde gått til som for eksempel Rulten, Trakta, Stjerntind og Reka.