Mannen falt i toppen av den karakteristiske snørenna som går fra skaret mellom Lauvnostinden og Soleiebotntindane og ned i Ringsdalen. Han var i live, men alvorlig skadet da han ble fløyet til Haukeland universitetssykehus onsdag ettermiddag. Redningsaksjonen ble iverksatt da nødetatene ble varslet om ulykken klokken 14.42 onsdag ettermiddag, melder Bergens Tidende.

NORDRENNA: En mann ligger skadet på sykehus etter å ha falt ned store deler av denne snørenna i Hurrungane.
Annonse

Tre skikjørere i en annen gruppe var på toppen samtidig og så ulykken. De hadde gått opp Sørrenna på den andre siden av fjellet og nådd skaret der de to rennene møtes. De tilkalte redningshelikopteret fra toppen. 

– Vi så ulykken og måtte ta oss ned renna for å kunne hjelpe han. Det var svært isete forhold og det var nok også grunnen til at han falt og skled så langt, sier en av de tre til Fri Flyt. 

Han forteller at mannen pustet, men virket hardt skadd.

Han roser helikoptermannskapene for en godt gjennomført redning og er glade for at han og kameratene kunne bidra. 

– Om ikke vi tilfeldigvis hadde sett det som skjedde, ville han trolig ligget der ennå, slår han fast. 

Han understreker at forholdene i den aktuelle renna er svært isete og ikke anbefalt nå. 

Sist helg var det High Camp med over 500 skientusiaster samlet på Turtagrø, som er startpunkt for turene i Hurrungane som ligger vest i Jotunheimen i Luster kommune. 

Skikjørerens tilstand er ukjent

Helse Vest ønsker ikke å dele informasjon om tilstanden til personer som har vært involvert i ulykker, med media. Det er derfor ukjent om skikjøreren fremdeles er sykehusinnlagt eller om skadene han pådro seg er alvorlige.