For nytt på programmet er nemlig brekurs for skikjørere, toppturkurs og kurset «finn den beste snøen». Årsaken er at deltakere, og toppturfolk, er stadig mer lærevillige. 

– Jeg tror mer fokus på workshops og kurs er veien å gå for det er mange som vil lære mer, men så er det også mange som er helt ferske som vil på føringsturer. Det er jo et bredt spekter av folk som er med på High Camp, folk som er helt ferske med topptur og folk som har mye erfaring med topptur. Da tilbyr vi kurs og workshops for begge segment, sier prosjektleder i Fri Flyt, Lisa Kvålshaugen Bjærum. 

Annonse

Det blir altså kurs for alle nivåer på toppturcampene.

– Eksempelvis er toppturkurset retta mot de som er ganske ferske med topptur, og samme med skredworkshop for nybegynnere, men brekurs for skikjørere og skredworkshop for viderekomne er for de som har litt mer erfaring og har lyst til å bygge videre på den kunnskapen de allerede har.

– Hvilke forventninger har du for i år?

– Jeg håper på mye bedre vær enn i fjor ikke minst! Da var det full storm på Sæbø, og stengte fjelloverganger på Turtagrø. Så nå er det på tide med noe godvær. 

Det blir også foredrag og underholdningsprogram – men det er foreløpig ikke spikret.

– Men jeg kan love at det blir bra og spennende der det blir forskjellige tema om skred og spennende profiler.

Dessuten blir det flere av de kjente, kjære tingene på programmet - som underholdning og quiz.

Billettsalget til Turtagrø åpner 9.desember, og Sunnmøre 16.desember. Kl 10.00.