Lom Skifestival har i det lengste håpet å kunne arrangere sitt årlige arrangement, til tross for koronakrisen. Men den siste tiden med oppblomstring av smitte, gjør at festivalen må kaste inn årene. 

– Vi ser at det blir vanskelig å arrangere skifestivalen, uansett hvilke tiltak som blir gjort, sier Dag Inge Bakke, som er arrangør av festivalen.

Annonse

I utgangspunktet har skifestivalen nedskalert kraftig, og ville gjennomføre med 60 deltakere. Men etter at regjeringen la frem nye restriksjoner for landet, ble det klart at festivalen måtte avlyse. I restriksjonene blir man blant annet bedt om å ikke ha kontakt med flere enn 10 personer i løpet av en uke – særlig er det strenge retningslinjer for hovedstaden.

– Det har vært dårlig utvikling over tid, så kom det dessverre en innstramming. Her i dalen har vi knapt sett noe smitte, så vi var optimister i det lengste.

Deltakerne fikk beskjed om avlysningen i ettermiddag. Lom Skifestival skulle etter planen arrangeres 11-14. november. Festivalen er på mange måter en uoffisiell start på skisesongen, og arrangerer turer til nærliggende skifjell.

– Smittespredningen er høy, og myndighetene ber oss begrense tallet på sosiale kontakter. Da ser vi det som vanskelig å arrangere skifestival. Vi har deltakere fra hele landet, også Oslo, og må følge de retningslinjene for sosial omgang som gjelder der, skriver Bakke i et brev sendt til deltakere og sponsorer.

Festival tiltrekker seg vanligvis godt over 100 skientusiaster hvert år. Men som et plaster på såret for årets deltakere, kjører festivalen nå en fotokonkurranse.

Der kåres det en vinner i latterkrampe, skilek og novembersnø. Konkurransen kjøres ut november, og du deltar ved å tagge #lomskifestivalersatning på Instagram. Innlegget må være posta på Facebook eller Instagram innen 1. desember.