– Det er generelt lite snø og lite base. Det kom noe snø i forrige uke, men ikke så mye som vi hadde håpet på. Men det er heldigvis kaldt, så snøen ligger fortsatt her, sier en av arrangørene, og daglig leder i Gjendeguiden, Ørjan Venås.

Festivalen arrangeres altså på Lom, og starter allerede torsdag 7. november, og varer frem til 10. november. Der blir det flere guida turer – i tillegg til annet opplegg for skiinteresserte. Selve festivalen holder til på Norsk Fjellsenter. 

Annonse

– Alle som kommer på Lom Skifestival vet at det ikke er supre forhold i november i Lom, men det er mest for stemninga, møte likesinnede og komme i gang med sesongen. Men det er absolutt mulig å få seg en fin tur på ski, sier Venås.

LITE SNØ: Det er ikke veldig mye snø i fjellet, men det er absolutt muligheter for fine skiturer. Foto: Rønnaug Stjernvang/Gjendeguiden
LITE SNØ: Det er ikke veldig mye snø i fjellet, men det er absolutt muligheter for fine skiturer. Foto: Rønnaug Stjernvang/Gjendeguiden

Han sier de fineste turene mest sannsynlig blir med fjellski på Sognefjellet, og at ski- og breopplegget blir lagt til Steindalsnosi. Skal man ferdes der, må man derimot bruke hodet, sier Venås.

– Det er stabilt og kaldt, men du skal likevel ta forhåndsregler der. Det er nok mange som ikke vet helt hvordan det ser ut under snøbruene der.

Han sier han også vet at mange vil på Galdhøpiggen. I tillegg kan nederste delen av Styggebreen og Juvass brukes.

– Men du må tenke deg om på breen, sier Venås.

Skifestivalen starter alts førstkommende torsdag. Det er meldt knallvær fredag, og noe mer overskyet lørdag.