Mannen var i live da han ble hentet med helikopter etter ulykken, men døde senere, skriver NRK. Han falt i toppen av snørenna som går fra skaret mellom Lauvnostinden og Soleiebotntindane og ned i Ringsdalen. 

Mannen var på tur alene, men møtte annen gruppe med tre skikjørere i toppen av renna. Denne gruppen så fallet, tok seg ned til den skadde og kontaktet nødetatene, slik at mannen ble hentet ut av redningshelikopter. Fri Flyt snakket onsdag kveld med én av skikjørerne som var med på redningen. Han sa at mannen virket hardt skadd, da han ble hentet og fløyet til Haukeland universitetssykehus.  

Annonse

Lørdag ble det kjent at ulykken hadde fått dødelig utfall.

Søndag ble navnet frigitt i samråd med familien. Den omkomne er Ruben Kvalsøren (47), busatt i Luster kommune.

Nordøstrenna på Lauvnostinden er svært bratt, og forholdene var isete og vanskelige da ulykken skjedde. I boka Toppturar i Sogn beskrives dette som en svært krevende nedkjøring, der brattheten ligger mellom 42 og 50 grader hele veien.

«Ei lang og seriøs renne med 700 høgdemeter i bratt terreng. Til tider smal. Renna startar i skaret mellom Nordre Soleiebotntind og Lauvnostind. Ho er bratt og føret kan variere mykje. Derfor tilrår vi å gå renna opp,» heter det i boka. 

SVÆRT KREVENDE: Ruta hvor ulykken skjedde er merket 17.3. Bilde fra boka Toppturar i Sogn. Foto: Bjørnar Bjørhusdal

Mai er for mange favorittdelen av sesongen for toppturer og bratt skikjøring i Jotunheimen. Sist helg var det High Camp i Hurrungane, med 500 toppturentusiaster samlet på Turtagrø hotell.