OVERNATTINGEN

UTE anbefaler steder å overnatte inne. 

LES OGSÅ: Lofoten Skilodge

LES OGSÅ: Hauane Bed & Breakfast

LES OGSÅ: Renndølssetra

LES OGSÅ: Kystleden

På Kavli i Isfjorden finner du to koselige hus med totalt 14 sengeplasser, som utgjør Romsdal Lodge. Her er det toppturstemning fra morgen til kveld.

Annonse

– Vi fikk kjøpt drømmegjestehuset i 2011, et toetasjes tømmerhus fra 1800-tallet. Det har vært en et artig prosjekt hele veien, forteller Ida Siem. Sammen med ektemannen Bjørn Kruse pusset hun opp huset for å tilby toppturfolket overnatting. Og responsen var overveldende allerede fra start.

– Det virker som om dette var noe fjellfolket som besøker Romsdalen hadde savnet. Vi ville skape et samlingsted for fjellfolket, med flinke og lokalkjente guider som finner vegen og kan de gode historiene. Vi ville lage et trivelig tun med utstyrsutleie, møterom, fjell-litteratur og ekstra god stemning. Nå gleder vi oss over fulle hus, fine fjellopplevelser og å bli kjent med lodgegjestene, forteller hun.

Og dermed har de utvidet med enda et hus rett ved. På Romsdal Lodge kan du ta på deg skiene utenfor døren, og velge om du vil dra på guidet tur med full pakke, eller få med deg gode tips og dra på tur på egenhånd. Lodgen er selvbetjent, men om du vil ha maten servert tilbyr de også dyktige kokker som ordner biffen, eller catering på døra.

Vi ville skape et samlingsted for fjellfolket, med flinke og lokalkjente guider som finner vegen og kan de gode historiene.

I tillegg til toppturguiding tilbyr Romsdal Lodge skredkurs og toppturkurs, og muligheten til å teste ski og skredutstyr fra ulike leverandører. De har egen kameratredningspark på tunet, der du kan øve på kameratredning før du skal legge avgårde på tur. Ida har også i flere år arrangert egne toppturkurs for jenter, og gjør det gjerne på forespørsel.

For å leie et helt hus betaler du fra 5000 kroner og oppover, og for full pakke med guding en langhelg ligger prisen fra 3900 kroner, avhengig av antall deltagere. Og dra på tur hit kan du gjøre om det ikke er topptur du skal på.

­– Det er jo fole fint i Romsdalen, så her er det åpent hele året!