– Norge er veldig kjent for noen få attraksjoner, men vi har så mye urørt natur som kan være fantastiske naturperler. Blant annet i Odda, som vi er ferdige med nå. Vi vil vise at det er så mye mer enn Trolltunga, sier filmskaper og toppturentusiast, Tor Berge.

Med selskapet Norexplore er han nå snart ferdig med første del av en dokumentarserie om norsk natur. Serien "Urørte Norge" skal etter planen gå på NRK, og vil følge ski- og fjellpersonligheter om deres forhold til fjellet. I Odda ble han blant annet med juniorverdensmester Synnøve Medhus og stortalentet Kamilla Bratteteig.

Annonse

– De representerer en del av gleden med fjellet med skikjøring, sier Berge.

Se bilder fra innspillingen i galleriet nedenfor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NATUR: Berge vil vise frem naturopplevelser. Foto: Tor Berge

– Hvilke andre steder skal du besøke?

– Ørsta har allerede sagt ja til å være med, i tillegg er vi i dialog med Lofoten, Stryn og et par nye hardangerkommuner.

Berge er selv erfaring i fjellet, og en dreven skikjører. Det er også her han har funnet inspirasjonen til serien.

– Jeg har brukt fjellet hele livet, og har vokst opp med Røldalsfjellene rundt. Det er jo en stor lekeplass for skikjørere. Med årene har det blitt mer og mer kamera, så det har blitt en lidenskap. Vi vil vise frem det vi er glade i.

Under en filminnspilling med Synnøve Medhus og Kamilla Bratteteig ble han gjort oppmerksom på at det fantes et road gap i nærheten. Han tok derfor med seg kamerautstyret, og filmet denne filmen mellom slagene:

(Artikkelen fortsetter under videoen)

GAP: Se filmen som ble filmet mellom innspillingene til Urørte Norge. Foto: Tor Berge

Han håper serien er til inspirasjon for andre.

– For de som ikke kan bruke naturen på en sånn måte gir det et innblikk i det vi har. For de som tar den bruk er det for å engasjere til å komme seg ut. Det er interessant å få et personlig perspektiv for å se hva slags folk som er der ute.

Episoden om Odda er nær ferdigstilt, men vil trolig ikke komme på TV før om en stund. 

– Vi tenker likevel å ha førpremie på Odda Kino, sier Berge.