Skal du på topptur og randonee i Norge, er valgmulighetene nærmest utallige. Men noen områder har med årene pekt seg ut som noen skikkelige klassikere her i landet.

Her gjør vi en uoffisiell kåring av de ti fineste områdene for topptur i Norge, godt spredt utover geografisk og i en ikke kronologisk rekkefølge. For hvert område får du dessuten gode tips og råd fra lokale.

Annonse

Ved å trykke på lenken i overskriften til hvert topptur-område får du detaljert beskrivelse av stedet, i tillegg til gode tips og råd fra lokale. Det krever abonnement på Fri Flyt, som du enkelt skaffer deg ved å følge beskrivelsen. 

1. Lyngen

Lyngen er et av Norges fineste og mest populære toppturområder. Her finner du alpine fjell rett ved fjorden, og noen av landets fineste skifjell. 

2. Senja

En tidligere skjult perle i Troms, som etterhvert er i ferd med å bli en populær destinasjon for topptur. Byr på fantastiske skifjell i vakker natur.

Lofoten er verdens fineste øygruppe med kanskje verdens fineste skikjøring. Et populært reisemål både sommer og vinter.

Sunnmørsalpene og Sunnmøre har noen av de fineste topptur-fjellene i Norge, med lang sesong. Hjørundfjorden er midtpunktet.

I Finnmark ligger urørte fjell klare for utforskning. Vest-Finnmark byr på topptur i verdensklasse.

6. Tamok

Tamok og Tamokdalen har enorme fjell, enorm skikjøring, men dessverre også enorme skred.

Med bratt terreng og høye topper er Sunndalsfjella et av landets fineste områder for topptur og randonee.

Sogndal kan få mengder med snø, og har flere fine topptur-muligheter i nærheten av skianlegg.

Romsdalen har vært en topptur-klassiker i en årrekke, og byr på varierte og fine skifjell. Her får du tips til hvor du bør reise på topptur.

Hurrungane er utsikt, vårsløsj, rennekjøring, tinderangel i 2000 meters høyde. Området i Jotunheimen har flere fantastiske toppturer.