Med stengte skiheiser frem til minst 26. mars ser det ut til at toppturer gjelder frem til påske. Skianleggene er stengt på grunn av frykt for smitte av Covid-19 (koronavirus), og de aller fleste store anleggene i Norge er altså stengt. 

For eksempel må Røldal skisenter se på at anlegget, som allerede har den dypeste snømengden i Europa, se på at det kommer godt over en halvmeter nysnø uten å kunne tilby gjestene skikjøring.

Annonse

Ifølge kommuneoverlege Camilla Underland i Hemsedal bør du absolutt ikke reise utenfor hjemkommunen din for å gå på topptur. Hun anbefaler også å ikke ta noen form for risiko på tur - altså kun enkle toppturer.

Likevel ser snøvarselet fremover lovende ut for innbyggerne på disse stedene:

Rikelig med snø skal det også bli på en god del fjelltopper, ifølge Fri Flyts snøvarsel. Snønipa i Sunnfjord, Horndalsnuten i Voss, Store Nup på Haukelifjell og Dyrhaugstind i Hurrungane kan alle vente seg en halvmeter nysnø. 

Togga i Sogndalsfjella, Loftet i Jotunheimen og Midtstolhyrna i Stryn kan også vente seg rett under en halvmeter puddersnø. Det samme kan Pyttegga i Tafjorfjella.

Nord i landet skal det også komme bra med snø. Både Småtindan i Bodø og Istind i Indre Troms får rundt 30 centimeter nysnø de neste dagene, sammen med blant annet Store Kjostind i Lyngen.