Det som fra 2007 og frem til i år har blitt arrangert som Skittentind Rando, har i år endret navn til Tromsø Arctic Skimo. Konkurransen arrangeres for 13. gang og er mer omfattende enn noensinne i år.

Årets utgave av verdens nordligste randonéekonkurranse – som samarbeider med den som er nærmest Ekvator, nemlig Pierra Creta på Kreta - legger opp til bredt program med den tradisjonelle lagkonkurransen (Arctic Team Skimo), downhill (Downhill Challenge), juniorkonkurranse og en race-klasse for de med det letteste utstyret (Tromsø Skimo Challenge).

SPEKTAKULÆRT: Tromsø Arctic Skimo går i temmelig råflotte omgivelser.
SPEKTAKULÆRT: Tromsø Arctic Skimo går i temmelig råflotte omgivelser.

– Noe for alle håper vi! Tromsø Arctic Skimo er også i år en del av norgescupen i randonèe. Vi ønsker å legge til rette for en skifestival hvor ski-elskere og fjellentusiaster fra fjern og nær møtes, forteller primus motor Kristoffer Forsberg Olsen.

Det har allerede meldt seg mange lokale løpere til Tromsø Arctic Skimo. I tillegg får konkurransen besøk av flere internasjonale profiler som Laetitia Roux (FRA), Jakob Herrman (AUT) og Norges landslagsutøver Malene Blikken Haukøy. Laetitia Roux er regnet som tidenes kvinnelige randonèe-utøver, mens Jakob Herrman er i verdenstoppen blant herrene. 

Les alt om topptur på friflyt.no her!

– I Downhill Challenge har Tromsøs store sønn og skistjerne Nicolai Schirmer meldt seg på  tillegg til andre lokale kjørere. Konkurransen starter på i toppen av fjellet Buren og det er om å gjøre å komme først ned. Rett og slett! Det er dessuten ekstra fokus på sikkerhet under årets arrangement. Derfor samarbeider vi med CARE (Center for Avalanche Research and Education) og Arv, som vil holde foredrag og workshop om temaet. Helga avsluttes med årets skifest på ”Cafe Sånn” i Tromsø sentrum, hvor løpere, frivillige og publikum møtes. Dette er en legendarisk fest som nærmest har kult-status i Tromsøs toppturmiljø, sier Forsberg Olsen. 

Årets program finner du her, og påmelding fikser du her!

Se flere bilder fra konkurransen under filmen!