– Årets utgave av Romsdal rando blir den sjette i rekken, og som erfarne arrangører har vi blitt belønnet med tildeling av norgesmesterskapet i randonée for 2019. Årets løype er helt ny og arrangementet flyttes til Vengedalen, hvor deltagerne kan finne utfordringer, enten de er ute etter å kjempe om NM-medaljer eller å få en fin tur. Med Store Vengetind og Trollveggen som kulisser ønsker vi velkommen til en stor opplevelse i noe av det vakreste og råeste Norge kan by på av toppturterreng, sier arrangør Knut Inge Orset.

Start og mål er ved Speiderhytta på Vengedalssetra, og det planlegges to stigninger mot Mjølvafjellet og Blånebba før det er matstasjon halvveis ved Speiderhytta. De to siste stigningene går opp mot Slingsbybreen og Hurrungen.

PLAN: Nøyaktig løypetrase blir ikke bestemt før siste uka etter vurdering av snø og værforhold, men utgangspunktet er dette traseen.
PLAN: Nøyaktig løypetrase blir ikke bestemt før siste uka etter vurdering av snø og værforhold, men utgangspunktet er dette traseen.

Gira på toppturutstyr? Les våre tester her!

– Hva kan du si om forholdene nå?

– Selv om det har vært mildvær til topps i det siste er det gode snøforhold i hele traseen. Noen steder oppe på selve ryggen har fjellet smeltet fram, som er en fordel. Starten ligger på nesten 400 meter over havet, og er tradisjonelt veldig snøsikker. Sålen er smelteomdanna og stabil, og selv om det kom 15 centimeter nysnø i natt håper vi selvsagt mer snø frem mot rennet.

Konkurransen går lørdag 30 mars, og har tre klasser; Touring uten tid, Speed og RacePåmelding fikser du her. 

Se filmen fra fjorårets konkurranse – og flere bilder i galleriet under: