Den lengste løypa i Randoenern, med fem fjell og 1700 høydemeter fordelt på 17 kilometer, var i år en del av Norgescupen i randonee. Der var det Sondre Svensli og Sylvia Nordskar som vant, begge med knusende margin: Henholdsvis åtte og ni minutter. Se film fra rennet nederst i saken.

– Seier er alltid moro, og man får en motivasjonsboost av det. Kroppen fungerte bra selv med mye trening i forkant. Jeg fant flyten hele veien og kjørte bra på ski, og blir påminnet hvor artig og rå denne sporten faktisk er, sier Svensli. Han forteller om brukbare men krevende forhold i løypa. 

– Forholdene var OK, men det var litt mye tåke på de tre første toppene, og litt hardt siden sola ikke hadde fått stått på. 

Les også: Hvordan ta vare på teltet   

Over til sykkel
For Svenslis del er randosesongen nå over. Multitalentet fra Eidsvåg er tatt ut som en av ti ryttere på det nye sykkellaget Dare Bikes Development Team 2019, som er en del av kontinentallaget Uno-X Norwegian Development Team. 

– Det neste på planen for meg, er samling med Dare Bikes Development Team. Den går i nærheten av Barcelona og starter på lørdag, sier han. 

LES MER:
Ingen glidende overgang til landvei 
Juniornorgesmesteren kjemper på flere arenaer 

Topp 3 menn, 5 fjellNC
1. Sondre Svensli, Eidsvåg IL, 1:39:52
2. Håkon Klerud Johannessen, Romsdal randoneeklubb/Dynafit, 1:47:45
3. Thomas Kvalsvik, Romsdal randoneeklubb, 1:48:04

Topp 3 kvinner, 5 fjell NC
1. Sylvia Nordskar, PwC IL, 2:15:40
2. Ingrid Stengård, Trondheim randoneeklubb/Finland, 2:24:39
3. Sara Wisniewski, Romsdal randoneeklubb/Sverige, 2:35:45 

I tillegg til Norgescupklassene arrangerte Randoenern også en kortere utgave med tre fjell og 800 høydemeter fordelt på 10 kilometer, og en trimklasse med ett fjell og 280 høydemeter fordelt på tre kilometer. 

Fullstendige resultater alle klasser og distanser 

Interessert i topptur? Her har vi samlet nyheter, utstyrstester, reportasjer og inspirasjon til toppturer