Fjorårsvinneren er på plass for å forsvare tittelen i det populære fjelltelemark- og randoneerennet på Storefjellet i Finnmark lørdag 27. april. 

Langfjordrennet arrangeres for 16. gang, og har status som nordnorsk mesterskap i fjelltelemark. Konkurransen kjøres som fellesstart for alle klasser opp Storfjellet klokka 11.00, og deretter intervallstart på nedkjøringen fra Storfjellet fra klokka 13.00. 

Annonse

Det er fortsatt mulig å melde seg på fram til start, ved sekretariatet på samfunnshuset.

Unikt konsept
Konkurranseformatet i Langfjordrennet er slik at det først kjøres en del kjøres som fellesstart fra start til toppen av Stortind på 839 meter over havet. Deretter kjøres det intervallstart nedover fra toppen til mål. Deltakerne får et plasseringstall for hver av delene. Etterpå legges de to plasseringstallene sammen og totalen avgjør rangeringen i rennet. Det konkurreres i randonnée, telemark og snowboard, men alle klasser rangeres i samme resultatliste. 

– Det som er spesielt med Langfjordrennet er skivalget. I fellesstarten opp er det en fordel med lette ski, men nedover på det vanskelige føret er det fordel med tungt utstyr, sier Jon Vidar Bull. 

Bull er en veteran i Langfjordrennet, både som deltaker og en del av arrangementskomiteen, og ble nummer fem i fjorårets utgave. 

Slik gikk Langfjordrennet 2018 

Konkurransen er åpen for deltakere fra 8 år og eldre. De yngste løperne har kortere løype og kan bruke alt av ski og brett. Løypa for de fra 14 år og eldre er 800m flatt og 800 høydemeter opp. Rennet avsluttes med 800 høydemeter nedover, som de raskeste kjører på under tre minutter på optimale forhold. 

Slik velger du toppturski

Inetressert i randonee og topptur? Her har vi samlet stoff om bratt friluftsliv 

Langfjordrennet byr på 800 høydemeter opp Storfjellet. Foto: Morten Fuggeli