– Etter en heller bregredelig sommer væmessig ga tirsdag 12.juli oss åpenbaringen til endelig kunne å nyte årets sommerskihøydare på Jiekkevarri i Lyngen. Prima sommervær med shorts hele turen. Vindtstille. Sol. Perfekt sommersnø. Øverste 5-10 cm oppmjuket av sola og god temperatur.  Under det var det plant stuegolv. Kort og godt en herlig dag for to lett adrende gutter, forteller toppturentusiast Espen Nordahl til Fri Flyt.

For tirsdag denne uken fikk de full score da de tok med skiene opp fjellet i Lyngsalpene. Resultat ble en perfekt skidag midt i juli for Nordahl og kameraten Svein Mortensen. Sommerskikjøring i Lyngen er slettes ikke et ukjent fenomen, men ifølge Nordahl har de siste årene vært ekstra spesielle. I bildegalleriet nedenfor kan du se mer av juli-turen på Jiekkevarri.

– En kald juni i år har bevart snøen i høyden. Fjoråret var også bra. Så disse to årene rager høyt oppe på listen over long time high.

For å finne snøen må man riktignok gå en god del høydemeter med skia på sekken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fri Flyt 4
Fri Flyt 4

FANTASTISK: Slik så 12. juli ut i Lyngen. Foto: Espen Nordahl

– Hvor finner man skimulighetene nå?

– For den som ser gleden av å bære ski er det fortsatt gode muligheter mange plasser, både i Lyngen og andre steder i området. Det handler bare om se inn i de skyggefulle bakgårder og/eller høyt til fjells, sier Nordahl.

Skulle det være noe tvil om du bør ta på deg skia, selv om sommeren har kommet for fullt, beskriver Nordahl følelsen på denne måten:

– Lykke. Kort og godt livslykke!

Fri Flyt 3
Fri Flyt 3

TURKAMERATER: Svein Mortensen gikk turen med Espen Nordahl, som har tatt bildet.

Se flere bilder i galleriet nedenfor: