Fra søndag 13. til onsdag 16. mai tar Fri Flyt med seks skifrelste gjester på den unike toppturen på Nord-Vestlandet.

Skistjernen Asbjørn Eggebø Næss, som også står bak konseptet og utviklingen av turen, vil være turleder og guide på «Omvegen til Helvetestinden». Han er også kjent fra Supervention-filmene, og en veteran i High Camp-sammenheng.

Annonse

– At Asbjørn selv guider turen gir turen et løft og blir en ekstra opplevelse for de som er med på turen over fire dager. Han er lokalkjent og en veldig dyktig skikjører, og en særdeles fjellvant mann med mye kunnskap som han lærer bort med glede, sier Henrik Breuer i Fri Flyt Leserturer.

Les alt om Supervention her

Se FFTV: «Omvegen til Helvetestinden» (Saken fortsetter under)  

Les også: Kortreist nytelse    

I TV-teamets fotspor
Turen, som går over fire dager, har samme format som vist på skjermer over hele landet, med start i Øksendalen og endestasjon i Romsdalen etter at selveste Helvetestinden er besteget.

– Turen har et fast format og plan, men som vi så på tv-serien kan mye skje i fjellet og vi justerer turruten underveis etter gruppen som er med på turen, været, snø- og skredforholdene. Det er fordelen med å gå omveier, sier Eggebø Næss.

Les også: – Skikjøringen er over all forventning 

Saken fortsetter under

Skikjøringen i området er av den spektakulære sorten. Foto: Terje Aamodt

Byr på indrefileten av Nord-Vestlandet
Fri Flyts gjester får i løpet av turen oppleve noe av det fineste Nord-Vestlandet har å by på, både av natur og kultur.

– Gjestene trenger ikke å gjøre annet enn å stå på ski, nyte turen og naturen, da alt er tilrettelagt. De bli hentet på togstasjonen eller flyplassen når de kommer, fôret med god og kortreist mat, ledet av en superdyktig guide, transportert underveis og kjørt tilbake til toget eller flyet etter endt tur, sier Breuer.

Turen er beskrevet som krevende, med lange dagsetapper og mange utfordringer. Den er derfor beregnet på deltakere med solide skiferdigheter på ulike snøforhold og terrengtyper, god fysisk form og tidligere erfaring med toppturer.

Asbjørn Eggebø Næss og Even Sigstad planlegger omvei. Foto: Terje Aamodt

Les Fri Flyts siste nyheter om topptur her