Prosjekt Skiboms er rett og slett en tredelt webserie som handler om hvordan plan b ble bedre enn noen hadde sett for seg, etter at koronapandemien stoppet drømmen om store fjell nede i Europa. 

Første episode kommer 31. oktober, men den ferske traileren ser du lenger ned.

Annonse

Men hva er egentlig Prosjekt Skiboms? Jo, det forteller primus motor Emil Neby:

For Kristin Helland-Hansen, Jonas Lyng-Jørgensen, Niels Sole Semb og meg sjøl har studieperioden i Trondheim handlet om mer enn bare studier. Alle skal bli sivilingeniører ved NTNU på Gløshaugen, men i løpet av tre år har ikke høydemetrene opp på haugen vært nok for denne gjengen. Ski har vært redningen fra tall og skolefeber i Trondheim, for hva er vel bedre enn å rette snuten mot snødekte fjell når skoleuken er unnagjort?

Men slutten av uka kom alltid tidligere enn ønsket og vi måtte tilbake på skolebenken. Kunne vi finne en løsning for å bli i fjellet? Svaret var ikke vanskeligere enn å ta et semester med nettstudier og alternative fag. Med skole i boks, var gnisten for Prosjekt Skiboms tent. Nå gjaldt det å finne ut hvor man skulle tilbringe halvåret. 

Det hadde lenge vært en drøm å utforske Chamonix. Ryktene sier at du kan bruke en hel vinter der uten å rekke og utforske alt. Da Covid-19 kom, tenkte vi ikke stort over at neste vinter ville bli påvirket. Men da nyåret kom, var heisene i de franske alpene ennå stengt og strenge reiserestriksjoner satte kraftige begrensinger for oss. 

Vi bestemte oss for heller å vende snuten hjemover og se Norge som lekeparken vår. Mye er langt unna Trondheim, men, nå hadde vi endelig tid til å utforske fjell og daler som var utenfor rekkevidde til vanlig.

Men først måtte vi løse et problem; nemlig hvordan komme oss rundt. Vi skulle egentlig være samme sted hele denne sesongen med skiheis som transportmiddel. Men på de ordentlige fjellene i Norge er heis ut av bildet. Søken etter bil som skulle gi oss tilgang på alt dette var i gang. 

Hvem skulle tro at den 93 år gamle slektningen til Niels kom til unnsetning med en rød Toyota Corolla fra 1997 som selv Magdi ville synes var awesome. Det er ikke store kjerra, spesielt for fire stykker med alt av skiutstyr og bagasje for ubestemt tid på veien. Forutsetningene med forhjulstrekk og lite bakkeklaring på norske vinterveier var mildt sagt ikke de beste. Men… hun gikk som en klokke og hadde sin sjarm. Med skiboks på taket og kjetting i baksetet var hun klar.

Prosjekt Skiboms
LØSNING: En Toyota Corolla fra året det sist var VM på ski i Trondheim var avgjørende for tidenes beste skisesong for denne gjengen.

Første destinasjonen vår var Romsdalen, og sannelig som den leverte! Det skulle bli starten på noen av de beste skidagene vi noen gang har hatt. For mange ble Covid-19 en stopper for skisesongen, mens for oss har skisesongen aldri vært bedre.

Første episode fra Romsdal kommer lørdag 31. oktober, men fram til da kan du kose deg med traileren: