Årets første High Camp har startet på Sunnmøre, og de fleste festivaldeltakerne er på plass ved Sagafjord Hotel i Sæbø. 350 deltakere er klare for topptur-helg langs fjorden.

I forkant av arrangementet så værmeldingene noe dystre ut, med nedbør og varme temperaturer. De siste dagene før High Camp ser det derimot langt lysere ut. Prosjektleder og High Camp-ansvarlig Brynjar Åmot tror særlig fredagen blir en god toppturdag.

Annonse

– Det så veldig mørkt ut tidligere denne uka, men nå ser det langt bedre ut. Akkurat ved hotellet er det overskyet fredag morgen, men de fleste turene går over skyene. Vi tror det sprekker opp og blir blå himmel og en god toppturdag, sier Åmot.

Han sier de fleste deltakerne nå er på plass, men at han også venter et innrykk utover fredagen.

Uteguiden, som har ansvaret for turene på High Camp, anbefaler disse turene: Blæja, Maudekollen, Kvitegga og Skårasalen. 

(Artikkelen fortsetter under bildet)

W30A6012
W30A6012

PÅ PLASS: Prosjektleder Brynjar Åmot ved hotellet. Foto: Håvard Myklebust

«De siste dagene har det vært varmt opp til over 1000 moh, med etterfølgende riller i snøen & hardt føre. Litt vanskelig å kjøre i og absolutt anbefalt med fangrem/skistopper på skia. Er tynt med snø opp til ca. 300 men OK dekke over det. Turene på østsiden om Hjørundfjorden har mer snø en dei på vestsiden. Generelt hard snø men med varmere temperaturer i dagene blir det helt sikkert bedre å kjøre. Etter temperatur økingen & regn mot natt mandag gikk det store skred i området. Stabilt etter det men vær obs på kraftige tempøkninger.», skriver de i sin vurdering.

Ifølge Varsom.no er det faregrad 1, liten skredfare, de nærmeste dagene.

– Skredfaren øker utover dagen der snødekket blir vått og mykt. Eventuell nattefrost vil stabilisere snødekket, mens regn på snøen om kvelden kan virke motsatt, er vurderingen fredag.

Se bilder fra festivalens første dag her: