Test av Sanuk Donna-sandaler

Sanuk imponerer også damene med makeløs komfort. Men også damene mener det er sko, ikke sandaler.

Sist oppdatert 12. september 2011 kl 10.06
SOM HÅND I HANSKE: Passformen til Sanuk Donna er rett og slett makeløs.
SOM HÅND I HANSKE: Passformen til Sanuk Donna er rett og slett makeløs.

– Jeg har aldri opplevd så god komfort i et par lette sommersko, verken med eller uten sokker. Til tross for skoenes enkelhet, holder de fint en lang dag med gåing på asfalt uten at man blir klam eller får vondt i beina. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det må være noe med både sålen og materialet i resten av skoene, sier Malin Wassdahl, som har testa skoene i sommer for friflyt.no.

– Hva med bruksområdet?

– På grunn av komforten og den gode luftinga vil jeg si dette er perfekte sko å bruke etter å ha drevet med andre ting. Å putte føttene nedi disse skoene etter en dag med skisko, fjellsko eller klatresko er, eller må være, helt herlig. Dessuten mener jeg de passer sammen både shorts, skjørt og bukse, og det er jo bra.

Samtidig understreker Malin at skoene slett ikke kan brukes til det samme som sandaler, selv om produsenten gjerne markedsfører seg med at californske Sanuk lager ”Sandals, not shoes”.

– De vil nok ikke fungere i vått miljø slik som et par ordentlige sandaler, sier Malin.

Dermed ser man at konklusjonen minner mye om Sanuks Base Camp, som også vant på ekstremt god komfort. Men Malin triller likevel ikke sekseren for dameversjonen.

– Selv om 600 kroner er en god del mindre enn et par fine sandaler, syns jeg godt Sanuk skoene kunne vært litt rimeligere. Rett og slett fordi konstruksjonen er så utrolig enkel. Skoene ser jo billige ut, selv om de ikke føles sånn. Men jeg vil uderstreke at dette kanskje er historiens sterkeste femmer, sier Malin.

Terningkast: 5 (+)

Pluss:

  • Ekstremt komfortable

  • Passer til det meste (etter aktivitet vel og merke)

Minus:

  • Ser ut som de burde kosta mindre

Pris: 599,-

Produsentens egen presentasjon finner du her!

Publisert 12. september 2011 kl 10.06
Sist oppdatert 12. september 2011 kl 10.06
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen