Støvlene er kanskje den viktigste komponenten i skiutstyret, og skal du bruke dem både oppover og nedover, må du gjøre kompromisser. Noen sleper på tunge alpinstøvler i motbakkene, andre står på toppen med en spinklere fottøy enn de ønsker seg, fordi de har prioritert komfort i motbakkene.

Men nå går vekten ned på alle typer skistøvler, og innovative løsninger har sørget for kombinasjoner av lav vekt, god gåfunksjon og presisjon nedover som var utenkelig for få år siden. I denne testen finner du støvler i vektklassen rundt 1500 gram. Det var tidligere forbeholdt rene turstøvler, men er i dag tilgjengelig på modeller som lover frikjøringsegenskaper.

Konkurrentene i denne testen kommer fra hver sin side av markedet. Dynafits DNA, som de kaller det, er lett utstyr for lange motbakker. Men de siste årene har de jobbet hardt for også å bli et førstevalg for de som prioriterer kjøreegenskapene. Khion er en helt ny og ganske nyskapende støvel som ble lansert foran denne sesongen. Her har Dynafit blant annet kvittet seg med den avtakbare flekstunga, som stivet opp kjøreegenskapene på forgjengerne og festet overskall til undersall på en ny måte. Den har allerede gjennomgått en forandring fra første utgave, ved at innerstøvlene med stramming er byttet ut, for at du skal komme enklere ut og inn av den.