Vi har veid, målt og vurdert pumpas brukervennlighet og funksjoner. I tillegg har vi testpumpet. Til testpumpingen brukte vi et Specialized Fast Trak 29x2,3-dekk som testdekk. Dette var satt opp med slange for å unngå uforutsette lekkasjer og prestaventil. Vi begynte med tomt dekk og pumpet 150 hele pump før vi målte trykket i dekket med en Blackburn Honest digital trykkmåler. Oppnådd trykk forteller oss hvor effektiv pumpa er, men vi har også vurdert hvor slitsomt det var å gjennomføre de 150 pumpene.
PRESTAVENTIL = såkalt fransk sykkelventil - må åpnes ved å løsne skurhodet på ventilen
SCHRADERVENTIL = bilventil, gir mer motstand under pumping, men må verken åpnes eller lukkes før/etter bruk.

En god minipumpe kan du ha i baklomma på sykkeltrøya, eller du kan ha den i sekken. Du kan også velge å feste den i en brakett under flaskeholderen - hvis du har skruer og hull til slikt. Uansett hvordan du får den med deg er det utvilsomt at den må med.

Når du først må ha med deg en pumpe på hver tur, kan du like så godt ta med en pumpe som gjør jobben på en god, effektiv og pålitelig måte. Du ønsker ikke enda mer plunder når du først står der med tomt dekk. Det eneste du vil er å få pumpa opp igjen dekket så fort som mulig, uten å få alt for mye melkesyre i armene, eller alt for mange myggstikk i nakken.