Vann– og vindtette løpejakker gjør at du kan få en helt fin løpetur selv i intenst regnvær. Hvis jakka er veldig lett og behagelig er den fin som vindjakke i oppholdsvær også, men ingen av skalljakkene i denne testen puster like godt som de fleste typer rimeligere, men ikke vanntette løpejakker. En vindjakke i mikrofiber er både superlett, forholdsvis billig og har bedre pusteegenskaper enn jakkene i denne testen.

Alle jakkene i denne testen skal være vanntette, vindtette og pustende. Alle er lette, og selv testens tyngste jakke er helt ok å ha med seg i sekken, selv om det er merkbar forskjell fra den til de letteste typene.

Jakkene har forskjellige membraner som sørger for vind- og vanntette egenskaper, og pusteegenskaper. Gore-Tex (i forskjellige varianter) er nok den mest kjente. Tre av jakkene har den nye Shakedry-membranen fra Gore-Tex. Dette er en slags tolags variant av Gore-Tex sin Active-membran, og Shakedry er så skjør at produsentene fraråder å løpe med sekk utenpå denne membranen. Dynafit har vært kreative for å få løse utfordringen med sekk og slitasje. Samtidig er Shakedry-jakkene lettest og puster best.