Kjøreorienterte toppturstøvler med stort gåutslag har kommet for fullt de siste årene, og i denne toppturstøvel-kategorien har utviklingen vært formidabel. Gåutslag som tidligere var forbeholdt de letteste støvlene er nå temmelig vanlig på topptursko med kjøreegenskaper på linje med klassiske slalåmsko. Dette er de mest allsidige toppturstøvlene, for alle slags turer der du trenger pålitelige og komfortable støvler.

Noen av disse støvlene er nede på 1300 gram. Da begynner de å bli gode alternativer også for de som vil ha en rendyrket turstøvel for de lange turene. På kjøpet får du stort sett bedre kjøreegenskaper. De som skal gå om kapp opp, eventuelt gjøre ville stunts ned, velger gjerne noe annet, men for de som vil ha det beste for hele turen er dette fort førstevalget. For de som går mest på tur, men også skal bruke dem i skianlegg, er disse støvlene varmere, mer komfortable og mer egnet til brede ski enn de typiske lettvektsstøvlene på rundt en kilo.

Gåutslaget oppgis i grader, og en tommelfingerregel er at mer enn 60 grader utslag ikke er nødvendig. Men det kommer litt an på hvor mange av disse gradene som går bakover og framover. Dette varierer på støvlene i testen. Også passformen varierer, oppgitt lestbredde i testet varierer fra 104 til 99 millimeter. Det er viktig å prøve støvlene før du kjøper – selv de beste støvlene blir vonde hvis de ikke passer foten din.