Trek Slash 8 er en iøyenfallende og lekker sykkel. Den ser dyrere ut enn den er. Aluminiumsrammen er til forveksling lik karbonrammene til Trek. Slash 8 er som alle Treks fulldempere utstyrt med den amerikanske produsentens unike demperoppheng. Stive kjedestag møter setestagene i et roterende ledd rundt bakakslingen. Dette sikrer at dempingen blir mindre påvirket av harde nedbremsinger, slik sykler med stive kjedestag og hjelpeledd et sted på setestagene gjerne kan bli.

Utstyrspakka på Slash 8 er hensiktsmessig og funksjonell. Hjulene med det høylydte baknavet med tette inngrepspunkter og de gode bremsene er høydepunkter. Treks egne Bontrager-deler forøvrig gjør alle en god figur. Også senkepinnen fungerer som den skal og gir et robust inntrykk. Vinkelen på den styremonterte bryteren oppleves dog som litt unaturlig. Vi må trykke tommelen mer nedover enn inn under styret. Dette oppleves litt klønete. De brede dekkene gjør et godt inntrykk i terrenget. De biter godt fra seg, føles myke og smidige og tåler en trøkk.

Trek-sykkelen har en flott spesiallaget bakdemper, med det Trek-konsernet kaller RE:Aktiv-teknologi. Teknologien som Trek har utviklet i samarbeid med demperspesialistene hos Penske Racing, er i følge Trek i stand til å skille raske slag fra slag som kommer tregere, og følgelig også pedalkraft fra slag fra underlaget.