FAKTA
  • Vekt: 1 222 gram (gram per liter: 36)
  • Pris: 1 499 kroner
  • Oppgitt volum: 34 liter

thenorthface.com

skala
7/10

TEKNISK

Amerikanske The North Face (TNF) har vært med i gamet lenge, og opp gjennom årene utstyrt mange amerikanske tøffinger for både ski og klatring i høyfjellet. Og det merkes på detaljnivået på Snomad-sekken – her er det meste med. Hovedrommet har åpning i ryggen (glidelåsen skal gjøre den kompatibel med skredballongsystemet ABS), eget rom for skredutstyr som åpnes med glidelås foran, mindre rom i toppen, med to interne rom, og stor hjelmlomme foran, som lukkes med en spenne. Hoftebeltet har litt polstring, lomme på venstre side og utstyrsløkke på høyre. Høyre bærereim har utstyrsløkker som kan strammes med strikk, og bærereimene har stramming i toppen. Sekken har to kompresjonsstropper på hver side og lange stropper foran for feste av snowboard. Snomad har fire utstyrsløkker på forsiden og forsterkede stropper for skråfeste av ski. To isøksfester, men hvor den nederste tverrstroppen må brukes for å fiksere øksene. Sekken er ikke klargjort for drikkesystem, men hovedrommet har lomme til drikkeblære.

I BRUK

Selv om Snomad har mange detaljer, må du takle at hovedrommet kun kan åpnes i ryggen og at det store hjelmfestet blir litt trangt selv om det er stort, siden det ikke er elastisk. Skredutstyrsrommet er romslig, og den lille lokklomma er så full av mindre, interne lommer at den nærmest kan brukes som arkivskap. Det trekker ned at hjelmlomma må åpnes for effektiv tilgang til skredutstyret – det betyr at hjelmen triller avgårde når du skal fram med spaden og søkestanga. Bærekomforten er god, sekken sitter fint på ryggen selv med tung bør. Begge skifestene er enkle å bruke, og isøksfestet skiller seg fra de andre, men fungerer fint. Sekken har mange plastspenner, som er svake punkt. Mange kunne vært erstattet med mindre sårbare metallspenner. 

TNF Snomad gir mange funksjoner per krone, og er en ujålete sekk som fungerer til det meste – uten å vekke så voldsomt sterkt engasjement i den ene eller andre retningen.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total