FAKTA

Pris: 8 999 kroner

Vekt (str. 26,5): 1 368 gram

Vekt, innerstøvel: 246 gram

Oppgitt gåutslag: 55 grader

Lestbredde: 99 mm

Skafthøyde: 31 cm

Nett: tecnicasports.com

skala
9/10

Serien består totalt av tre modeller. Konstruksjonen på støvlene er temmelig lik: fire spenner som bruker tynn wire for å hektes sammen, kraftig powerstrap og skifte mellom gå- og kjøremodus som skjer med en slå på baksiden. Men Pro-modellen har stivere plast (støvelen er laget i Grilamid med karbonskaft) og noe lavere vekt. Innerstøvelen er temmelig stiv foran, og støvelen har gummisåle fra Vibram. Lesten er temmelig smal, særlig sammenlignet med andre toppturstøvler.

Med fire spenner, powerstrap og smal lest klarer Tecnicas toppmodell å gi en slags racingfølelse i en støvel som veier under 1,4 kilo og attpåtil har strålende gåegenskaper og flott finish. Det er imponerende! Fire spenner gir god fordeling av trykket, og løser dermed et vanlig problem med toppturstøvler. Samtidig er wiren som må passe inn i sporet på spennene et herk å betjene med hansker på. Ellers er støvelen enkel å bruke. Passformen er ekstremt presis, dette er skoa som gir best kontakt med underlaget. Samtidig er plasten såpass stiv at det går litt utover progressiviteten i fleksen – den litt mykere Scout-modellen har bittelitt smoothere fleks framover. Gåutslaget er bra og med den lave vekta er dette en støvel med ypperlige egenskaper også i motbakke.

Tecnica Zero G Tour Pro er støvelen for deg som er inspirert av folk som Aksel Lund Svindal men som trives best på topptur – såfremt skoa passer foten din!

VURDERING
OPPOVER
NEDOVER
BRUKERVENNLIGHET
HELHET