Forrige generasjon fra G3, Onyx, hadde helt nye løsninger på det meste, men ble aldri noen stor suksess. Nå har Genuine Guide Gear i stedet konsentrert seg om å finpusse på det originale tech-konseptet. Du tråkker lett inn i Ion-bindingene ved hjelp av meget velfungerende støvelstopper foran tåpinnene. Bakbindingen har fjærbelastet framovertrykk som gjør at utløsermekanismen skal fungere likt når skien bøyes.

Gåfunksjonen initieres ved å vri bakbindingen 90 grader (begge veier) og skistopperen låses automatisk ved å tråkke ned skistopper-plata. Hælløfterne er enkle og greie, men kunne nok med fordel ha vært litt enklere å håndtere. De har ikke et fjærbelasta vippepunkt der du får hjelp til å slå hælløfteren på plass midtveis i prosessen, slik som et par av de andre modellene i testen. Ellers funker hælløfterne bra med både 8 og 14 graders vinkel.

STØVELSTOPPER: G3 har den beste løsningen for å guide støvel på plass i tåbindingen. Foto: Hans Petter Hval

Tåbindingen låses på kjent vis ved å trekke spaken opp og mot deg. Pluss for små kanaler under frambinding som skal føre snø ut av bindingen og unngå at snøen pakker seg. Minus for at klistremerket som viser DIN-skalaen datt av ganske tidlig i testen. Ion er produsentens letteste binding og har hentet mye av inspirasjonen fra de tidligere Dynafit-modellene.

Samtidig har G3 tilført en rekke smarte løsninger, som alt i alt gjør dette til en meget brukervennlig binding. Ion ligger midt på treet vektmessig sammenlignet med de andre bindingene i testen. Kjøkkenbenktesten viser at det er noe slark i bakbindingen på ION, og dette er ikke bra for kjøreegenskapene. Dette burde G3 klare å rette opp på en ellers velfungerende binding.

+ Fine løsninger, for eksempel kanalen under tåpinnene som gjør det lett å pirke ut snø fra bindingen.

– Slark i bakbindingen går ut over kraftoverføringen.

G3 Ion

Høyde bakbinding: 31 mm

Høyde frambinding: 21 mm

Høyde hælløftere: 56 mm – 83 mm.

Justering: Vi testet en demoversjon (60 mm). Ordinær binding oppgis til 22 mm.

DIN: 5-12

Vekt: 650 gram

Pris: 4999 kroner

SMART LØSNING: Snø og is som pakker seg under fjærene i tåbindingen pirkes lett bort ved hjelp av denne kanalen under bindinga. Foto: Hans Petter Hval