FAKTA

PRIS: 1999 kroner 
VEKT: 389 gram
STØRRELSE TESTET: 42 
specialized.com

Specialized er slett ikke fornøyde med bare å selge deg en sykkel, de leverer komplett tilbehør til syklister. 2FO Cliplite er en sko som i følge produsenten selv er tiltenkt både stiturer og enduroritt. Skoen kommer også med vanlig snøring og i en versjon for flate pedaler. Begge de sistnevnte koster da noe mindre (1399 kroner). 2FO Cliplite kommer også i en dameversjon, med skolisser for klikkpedaler. 2FO Cliplite har to BOA strammehjul over vristen, og en borrelås fremst mot tåpartiet. Tåpartiet har også ekstra beskyttelse. Sålen har det Specialized kaller SlipNot gummi, og har innfelte mønster for grep. Monteringsplaten for klossen er tydelig innrammet, det vil si at det er god klaring for gjørme.

Specialized har truffet et bra skjæringspunkt mellom komfort og og vekt med denne skoen. Dette er den skoen som føles lettest på foten og strammingen med de to BOA-hjulene gir jevnt, men stramt trykk mot foten. Hælkappen er mer definert og noe smalere enn på de andre skoene i testen. Vi liker det, men pass på å prøv før kjøp. Når vi står i pedalene gir sålen god støtte både i lengde- og sideretning, og den føles verken klumpete eller stor på foten.

Sålen har en ganske flat profil, med innfelt mønster. Når man må av sykkelen og gå litt har den ikke like godt grep på vått underlag som for eksempel Shimano eller Bontrager, men på tørt underlag merker vi lite forskjell. 

Specialized 2FO Cliplite vil falle i smak hos stisyklister som liker å ha lett fottøy. Sålegrepet i våte forhold er ikke det beste i klassen, men til å leve med.

PLUSS
• Føles lett på foten • Jevn og god stramming
MINUS
• Ikke den beste sålen til å gå på glatte steiner og i våt jord/sand