FAKTA

PRIS: 1999 kroner 
VEKT: 395 gram
STØRRELSE TESTET: 42 
bike.shimano.com

Shimano er ingen ukjent merkevare, og har lagd sykkelsko i en årrekke. ME700 er skoen som er tiltenkt sti- og endurosyklister. Sålen er lagd i samarbeid med dekkprodusenten Michelin. Shimano-skoen har en høy mansjett rundt ankelen av neopren, som angivelig skal bidra til å holde gjørme utenfor skoene. Selv om også Shimano har begynt å produsere sko med Boa-stramming, holder de seg til gode gamle jekkstrammere på denne skoen. Jekken sitter høyt på vristen, og øvrig stramming gjøres med en hurtiglisse, som er skjult under en klaff med borrelås.

Sålen føles stiv og gir god støtte til fotbladet når vi står i pedalene i lange utforkjøringer. Overdelen føles noe mykere enn andre sko i testen, og spesielt hælkappen. Kombinasjonen av lisser og jekkstrammer fungerer godt, men gir en litt annerledes følelse enn variantene som har Boa-snøring. Vær oppmerksom på at det er langt enklere å justere Boa-lisser i fart enn jekkstrammere, for ikke å snakke om lissene på denne skoen. Dette er uansett ikke et stort problem, men verdt å ta med seg. Om det skyldes samarbeidet med dekkprodusenten.

Michelin kan man jo spekulere i, men Shimano-skoene har meget godt grep når vi må av sykkelen. Hælkappen er også mykere og gjør det mer behagelig å gå enn med nesten samtlige andre sko i testen. Her er det vesensforskjell til for eksempel Specialized.

ME700 treffer skjæringspunktet mellom pris og ytelse godt. Den er veldig komfortabel, og har godt grep mot underlaget når du må av sykkelen. Er du først og fremst ute etter en veldig komfortabel sko, bør du se nærmere på denne.

PLUSS
• Sitter godt mot underlaget når du må av sykkelen.
MINUS
• Kombinasjonen av jekkstrammer og lisser er ikke like lettvint å justere som Boa