FAKTA

PRIS: 2299 kroner 
VEKT: 483 gram
STØRRELSE TESTET: 41 
scott-sports.com

I likhet med Specialized og Trek har også Scott sin egen produktlinje med bekledning og tilbehør til både landevei- og terrengsykling. Selv om Scott kanskje er mest kjent for sine rittsykler og fokus på konkurranse, har de både sykler og tilbehør til stisykling også. MTB AR (som står for All Round) kommer både med BOA-snøring som vi har testet, samt en versjon med skolisser. Versjonen med skolisser finnes også med såle for flate pedaler, og MTB AR finnes også som damemodell. MTB AR har to BOA-hjul som eneste strammefunksjon, og vaieren går over mesteparten av vristen. Skoen er kraftig, og har skikkelig forsterking på tåpartiet, samt sidene.

Dette er en av testens tyngste sko, og den føles også noe mer klumpete på foten. Som med Specialized sin 2FO får vi et jevnt og godt trykk over vristen ved hjelp av de to Boa-hjulene. Det er også merkbart at det er brukt mer materiale i konstruksjonen. På en side gjøre at skoen føles veldig solid, på en annen side føles den også litt tung og mindre presis. I tilsvarende størrelse føles Scott noe breiere på foten enn for eksempel Specialized.

Sålen kan minne mye om den typen vi ser på sykkelsko som er tiltenkt flate pedaler, og det merkes godt når vi må av sykkelen; hvis du må dytte sykkelen opp bratte skrenter gir ikke sålen all verden med grep.

Scott MTB AR er både tyngst og dyrest i testen. Vi tror syklister som fremfor alt vil ha veldig myke og komfortable sko med god støtte til utforkjøringene vil trives godt med denne skoen.

PLUSS
• Føles solid.
MINUS
• Litt tung. • Dårlig grep når du må av og gå.