FAKTA
  • 1 130 gram
  • Vekt, skall: 920 gram
  • Vekt, innerstøvel: 210 gram 
  • 7 500 kroner
  • Oppgitt gåutslag: 75 grader

salomon.com

skala
8/10

TEKNISK

S Lab-utgaven av støvelen til Salomon (og Arc´teryx) er laget i Grilamid med karbon i skaftet. Sammenlignet med  Explore, har den en annen og noe lettere innerstøvel, og annerledes powerstrap. Ellers framstår de to Salomon-støvlene som svært like. Skiftet mellom gå- og kjøremodus er likt, og forskjellene i materialvalg gir ikke en vektforskjell på mer enn noen få gram. Selv om dette er lettvektsstøvler har de klart slektskap til Salomons alpinstøvler, med to brede spenner og powerstrap i tillegg. Du veksler mellom gå- og kjøremodus ved hjelp av en metallprofil bak, som henger løst i et ledd i gåmodus og strammes mot overskallet med en vaier i kjøremodus.  

I BRUK

Når vi tester dem mot hverandre er S Lab noe stivere i fleksen i kjøremodus, samtidig som du også får noe mer motstand oppover. Gåutslaget er uten begrensning, men den gir noe motstand, - hakket mer enn Explore, på grunn av stivere innerstøvel. Det får du til dels igjen nedover, der Salomon-støvlene er presise og gode. Når vi tester de to Salomon-støvlene mot hverandre, er S Lab tydelig stivere når vi flekser dem på gulvet. De sitter tett rundt foten og er lett å få strammet godt, den nederste spenna er bra. Også her kan tåboksen bli i trangeste laget, så vurder å gå opp en størrelse. Mekanismen for å bytte mellom gå- og kjøremodus virker solid og betjeningen er enkel, men vekten er nok såpass høy at dette er et hinder for å konkurrere med de letteste i testen. 

Salomon S Lab X Alp passer de som vil ha en kjørevennlig, men likevel lett toppturstøvel til allsidig bruk.

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.

VURDERING
Oppover
Nedover
Brukervennlighet
Komfort
Helhet