FAKTA
  • Vekt: 1 066 gram (gram per liter: 29,6)
  • Pris: 1 899 kroner
  • Oppgitt volum: 36 liter

salewa.com

skala
9/10

TEKNISK

Testens relativt letteste sekk kommer fra italienske Salewa. Randonee-serien ble lansert i 2013, og dette er siste sesong de er tilgjengelige i butikken – noe som betyr at de stort sett er betydelig rimeligere enn den veiledende prisen oppgitt her. Hovedrommet åpnes i toppen med snorlås, og kan utvides noe. Her er det også eget taufeste og en liten intern lomme. Hovedrommet kan også nås via glidelås på siden av ryggen. Rommet for skredutstyr åpnes med lang glidelås på framsiden, og sekken har i tillegg en romslig lomme i lokket. Hoftebeltet har litt polstring, og lomme på venstre side og utstyrsløkke på høyre. Bærereimene har to utstyrsløkker på hver side og stramming i toppen. Sekken er ikke klargjort for drikkesystem, men har kompresjonsstropper som kan brukes som a-feste, men også et midtstilt skråfeste , hvor den nederste stroppen kan skjules bak en klaff. To isøksfester og flere løkker på framsiden er med, men ikke eget hjelmfeste.

I BRUK

Og det er gode nyheter, for denne gamle traveren er en av testens beste sekker. Alle rommene er enkle å nå, og selv om sekken mangler hjelmfeste, så er det en smal sak å feste hjelmen under lokket. Skiene kan festes i både a-form eller i det midtstilte skråfestet, som er enkelt å bruke med hansker på. Bærekomforten er god, og sekken har fine detaljer som taufeste under lokket, utstyrsslynge på den ene hoften og lomme på den andre og testens klart beste isøksfester. Ikke bare er isøksfestene enkle å bruke (såfremt du har øks med hammer- eller krafsehode), det er også en smal sak å ta av øksa uten å ta av sekken. De elastiske lommene på hver side passer utmerket til drikkeflaske. 

Salewa Randonee 36 er en lett, komfortabel og allsidig sekk, som er svært godt egnet til kompliserte toppturer – og i sin siste sesong kan du gjøre et varp på denne supre topptursekken.

VURDERING
Brukervennlighet
Utstyrsorganisering
Allsidighet
Bærekomfort
Finish
Total