FAKTA

PRIS: 57 000 kroner 
VEKT: 13,9 kilo (slangeløst) 
STØRRELSE TESTET: L 
NETT: bikes.com 

UTSTYR 
RAMME: Karbon 
GAFFEL: RockShox Lyrik RCT3 
BAKDEMPER: RockShox Super Deluxe Debonair RC3 
STYRE- OG FREMSPRING: Race Face Atlas 780mm styre, Rocky Mountain AM fremspring
SETE/SETEPINNE: WTB Silverado Race sete, RockShox Reverb Stealth setepinne 
DRIVVERK: Shimano XT, RaceFace Turbine Cinch 32t krank 
BREMSER: Shimano XT 
HJUL OG DEKK: Maxxis Minion DHF 2,5 dekk. Shimano XT nav, Notubes Stans ZTR Flow felger 
VANDRING FORAN/BAK: 170/165mm  

skala
4.9/6

Det ble mye oppstuss da Rocky Mountain lanserte sin Slayer for en kort stund tilbake. Rammedesignet lignet ikke noe vi hadde sett fra det kanadiske merke tidligere. 

Karbonrammen har 165 millimeter vandring, paret opp med en gaffel med 170 millimeter vandring. Både gaffel og bakdemper har gode justeringsmuligheter på Slayer 770MSL, bra! Ride-4-geometrien lar deg justere mellom fire forskjellige innstillinger, hvor du har maks 1 grad i forskjell i styrevinkel. 

Vi prøvde Slayer i nest bratteste, og i slakeste innstilling. I slakeste innstilling er den et beist nedover, men for variert sykling foretrakk vi den brattere innstillingen. Slayer 770 MSL har ellers alle forutsetninger vi mener en god endurosykkel bør ha; dempere med gode justeringsmuligheter, kraftige bremser og solide hjul og dekk. 

Vi noterer oss også litt kortere krankarmer enn andre i testen. Ingen ulempe når steinene står høyt i terrenget. 

Slayer 770 MSL er på papiret en av de aller groveste syklene i testen. Med det i bakhodet, er det en uventet kvikk følelse når vi tar den med på tur. Selv med lite kompresjonsjustering på bakdemperen tråkker den veldig bra. I likhet med Santa Cruz Nomad er den mer enn tillitvekkende nok i en av de litt brattere innstillingene. I slak modus er den tryggheten selv. 

Slayer 770MSL håndterer alle utfordringer vi klarer å gi den med glans. Av de seks syklene i testen er det denne i kompani med Santa Cruz Nomad som gir en helt egen følelse av å kunne angripe terrenget uten bekymring for om sykkelen vil tåle det. I høy fart er Nomad hakket mer stabil og togete, men når det kommer til trange hårnålssvinger og steinete utforkjøringer i lavere fart hvor det må korrigeres mer, er Slayer kneppet bedre. 

Rocky Mountain Slayer har en allsidighet som er imponerende. At en sykkel med så mye vandring og så slake vinkler tråkker så bra, er moro. Et annet stort pluss som bør tas med for dem som skal ha kun én sykkel, er at allsidigheten er noe større med det justerbare Ride 4-konseptet. Den må kun se seg slått på egenskapene i virkelig høy fart der Santa Cruz Nomad har et marginalt fortrinn. Utover det, kan du ikke gjøre feil med Slayer 770 MSL. 

Rocky Mountain 2 - 1400x933
GIRBOKS? Vaierføringen er ryddig, men en smule over-teknisk, synes vi. Foto: Kristoffer Kippernes

GIRBOKS? Vaierføringen er ryddig, men en smule over-teknisk, synes vi. Foto: Kristoffer Kippernes

Rocky Mountain 3 - 1400x933
SMART: Det er ikke alltid man treffer ideallinja. Da kan en plate under krankdrevet være smart. Foto: Kristoffer Kippernes

SMART: Det er ikke alltid man treffer ideallinja. Da kan en plate under krankdrevet være smart. Foto: Kristoffer Kippernes 

Rocky Mountain 4 - 1400x933
FIRE MULIGHETER: Ride-4-teknologien til Rocky Mountain lar deg justere Slayer i fire forskjellige innstillinger. Foto: Kristoffer Kippernes

FIRE MULIGHETER: Ride-4-teknologien til Rocky Mountain lar deg justere Slayer i fire forskjellige innstillinger. Foto: Kristoffer Kippernes 

PLUSS
Justerbar geometri Fin krankdrev-beskyttelse Gode justeringsmuligheter på dempere
MINUS
Ingen
VURDERING
UTSTYR MHT PRIS
RASK UTFOR
TEKNISK UTFOR
KUPERT STI
VINNERPOTENSIAL
SYKKELGLEDE
FINISH
SNITT